Brödtajm! :D
HEJ SÖTNISSAR :D Ska strax baka lite bröd, morotsbröd faktiskt! Har nog aldrig smakat det ens, men det verkar så jäkla gott, dock har jag inga pumpafrön som man skall ha :( Men man får väl klara sig utan det haha :)

INGREDIENSER:
50 gram jäst
1. Smula jästen i en bunke, häll i kylskåpskall yoghurt och salt. Rör runt tills jästen löser sig. Skala och riv morötterna fint. Blanda ner dem och mjölet i degen och arbeta till en smidig deg. Jäs i 60 min under bakduk.
2. Sätt på ugnen på 225 grader. Ta upp degen och dela den i sex bitar. Forma till runda brödkakor och lägg dem två och två på plåtar. Skåra ett kryss i mitten av kakorna, pensla med yoghurt och lägg på pumpafrön. Jäs i 30 minuter under bakduk. Grädda i ugnen på 225 grader i 15 minuter.


INGREDIENSER:
50 gram jäst
0,5 l Yoghurt |
0,5 tsk salt |
2 st morot/morötter |
6 dl vetemjöl |
||
_____________________ PENSLING: |
||
Yoghurt | ||
Pumpafrön |
TILLAGNING:
6 kakor1. Smula jästen i en bunke, häll i kylskåpskall yoghurt och salt. Rör runt tills jästen löser sig. Skala och riv morötterna fint. Blanda ner dem och mjölet i degen och arbeta till en smidig deg. Jäs i 60 min under bakduk.
2. Sätt på ugnen på 225 grader. Ta upp degen och dela den i sex bitar. Forma till runda brödkakor och lägg dem två och två på plåtar. Skåra ett kryss i mitten av kakorna, pensla med yoghurt och lägg på pumpafrön. Jäs i 30 minuter under bakduk. Grädda i ugnen på 225 grader i 15 minuter.

Kommentarer
Postat av: Anna
Berätta hur dom blev sen, det lät riktigt spännande! :)
Postat av: pauli♥
åh men tack för tipset :)
Trackback